Securing Your World

G4S Security Award

19 maart 2010

AVIA Geerlings-Teunissen Tankstation te Reuver wint G4S Security Award.

Op donderdag 18 maart jl. werd tijdens ShopPlaza, de branchedag voor zelfstandige tankstationshouders, de winnaar bekend gemaakt van de Security Award 2010. Het kenniscentrum TWS (TankenWassenShoppen) heeft samen met G4S onderzocht hoe veilig de tankstations in Nederland zijn. Het meest veilige tankstation van Nederland bleek AVIA Geerlings-Teunissen Tankstation uit Reuver te zijn. Zij kregen de Security Award èn een pilot van G4S van 3 maanden voor CASH360, een volledig geautomatiseerde cash management oplossing.

Paulien Geerlings-Teunissen “Wij zijn een familiebedrijf. De veiligheid van onze medewerkers heeft voor ons altijd prioriteit. Door deze onderlinge betrokkenheid schep je samen een sfeer waarin iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid draagt.” Het management zorgt ervoor dat alle medewerkers getraind worden om agressie en overvallen te voorkomen. Ze proberen vooral preventief te werk te gaan. “We hebben een logboek op de balie liggen waarin alle kleine voorvallen worden opgeschreven. Hierdoor is iedereen uitstekend op de hoogte. We staan te boek als een station dat overal achter aan gaat indien nodig. We hebben een uitstekend contact met onze gebiedsmentor.

Selectie van nieuw personeel

Ook bij de selectie van nieuw personeel wordt er al naar gekeken of de kandidaat een "open" blik heeft. “We zorgen ervoor dat de nieuwe medewerker terdege een op een wordt ingewerkt aan de balie. Vervolgens wordt de nieuwe medewerker stapsgewijs zelfstandig gemaakt zodat hij uiteindelijk na een aantal weken alleen kan werken. De medewerker is dan al heel goed praktisch geïnstrueerd”. 

Ferd en Paulien Geerlings – Teunissen hebben de veiligheid van alle medewerkers hoog in het vaandel staan. En dat zien we niet alleen bij de omgang van de mensen maar ook doordat ze ook verschillende optimale technische maatregelen hebben getroffen, regelmatig de camera’s en de beelden controleren en ervoor zorgen dat er maar een beperkt bedrag in de kassa lade ligt. Met recht kan gezegd worden dat zij verkozen zijn tot winnaar.

Om ervoor te zorgen dat bij dit tankstation echt alle risico’s op een overval beperkt worden, krijgen zij van G4S voor 3 maanden een pilot van CASH360, een volledig geautomatiseerde cash management oplossing. Met dit systeem wordt het beheer van Cash geoptimaliseerd vanaf het verkooppunt tot de storting op uw rekening. Paulien reageerde hier zeer enthousiast op. Ze is blij dat een bedrijf als G4S haar deze pilot aanbiedt, hiermee kan ze voor nog meer veiligheid van alle medewerkers zorgen.

G4S is een internationaal beveiligingsbedrijf dat in Nederland twee takken van dienstverlening heeft, Cash Solutions en Security Solutions. Zij weten als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn van een bezoek van ongewenste gasten. Naast de financiële schade is het vooral de schade van de werknemers als omstanders enorm. Daarom bieden zij ook de verschillende oplossingen aan die het risico op een overval verkleinen en de veiligheid van de mensen vergroot.

 

Share |

    Contact details

    Media Enquiries

About G4S

G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van advies tot en met uitvoering. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen. G4S is wereldmarktleider met meer dan 595.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 8.500 medewerkers.