Securing Your World

Cash is en blijft koning in supermarktland

26 maart 2010kas lade

UTRECHT – “Cash geld moet niet worden afgeschaft, maar moet veiliger worden”, bepleit Gert Askes.

De algemeen directeur van G4S Cash Solutions stelt dat cashloze winkels een illusie zijn en opteert voor betere alternatieven. Askes reageert daarmee op de recente campagne van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen die klanten moet aansporen om vaker – en liefst altijd – hun pinpas te gebruiken in de supermarkt. 

“Procentueel neemt het gebruik van cash af, maar in absolute getallen groeit cash nog steeds. Wij hebben alle begrip voor de wens van retailers om het risico van hun personeel en de kosten te reduceren. Maar tegelijkertijd stel ik vast dat een fors deel van de consumenten contanten wil blijven gebruiken.”

Download het volledige verhaal in pdf: Gert Askes in Levensmiddelenkrant.

    Contact details

    Media Enquiries

About G4S

G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van advies tot en met uitvoering. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen. G4S is wereldmarktleider met meer dan 595.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 8.500 medewerkers.