Securing Your World

Door schade en schande wijs

31 maart 2010

Soms moet er eerst iets gebeuren, voordat je actie onderneemt, dat overkwam Jan van der Meulen, manager bij MABEM.

Na een gewelddadige overval op een van zijn pompstations besloot hij vorig jaar om het cashmanagementsysteem CASH360 aan te schaffen. “Een systeem dat zorgt voor een veilige omgeving voor medewerkers en klanten is goud waard.”

Jan van der Meulen is manager van acht pompstations in de regio Eindhoven. In alle jaren die hij nu voor familiebedrijf MABEM werkt heeft hij al veel onveilige situaties meegemaakt. Pompstations zijn nu eenmaal populair bij overvallers. Van der Meulen: “Overvallers gaan grondig te werk en monitoren alles. Dit gebeurde ook die bewuste overval. Je denkt dat je het een overvaller zo moeilijk mogelijk maakt, maar hij had precies in de gaten wie er bij ons de geldkluis leegde en wanneer hij toe kon slaan.”

Veiligheid boven alles
De overval had een enorme impact op Van der Meulen en zijn medewerkers. De angst om te werken werd steeds groter: “Een van mijn medewerkers heeft zelfs een pistool op haar hoofd gehad. Omdat het te lang duurde voordat de kluis open ging, deed de overvaller een greep in de kassa en rende naar buiten. Daar bedreigde hij ook nog eens klanten die stonden te tanken. Nog steeds heeft een van mijn medewerkers hier last van.”

 “Het kon zo niet langer. Veiligheid gaat immers boven alles. Die medewerkers staan er wel voor jou!” Van der Meulen waarschuwt zijn concurrenten: “Ik ga regelmatig langs om eens door de ogen van een overvaller te kijken. Ik zie nog steeds onveilige situaties bij anderen. Wij werden door schade en schande wijs, dus onderneem actie vóór het misgaat.”

G4S->CASH360 is een volledig geautomatiseerde cash management oplossing. Dit systeem optimaliseert het beheer van cash vanaf het verkooppunt tot de storting op uw rekening.

Lees meer over CASH360


 

    Contact details

    Media Enquiries

About G4S

G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van advies tot en met uitvoering. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen. G4S is wereldmarktleider met meer dan 595.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 8.500 medewerkers.