G4S rust auto's uit met SafeDrivePod

08 februari 2017

Op 16 januari 2017 tekenden Veilig Verkeer Nederland (VVN) en SafeDrivePod een samenwerkingsovereenkomst. Verkeersminister Melanie Schultz riep al eerder op om smartphonegebruik in de auto technisch onmogelijk te maken. De samenwerking en de campagne zijn hiervan het gevolg. G4S geeft als een van de eerste bedrijven gehoor aan de oproep om haar wagenpark veiliger te maken met de SafeDrivePod.

Veilig onderweg

Als bestuurders minder worden afgeleid achter het stuur, gebeuren er minder ongelukken. Dat is een reden voor VVN en SafeDrivePod om de handen ineen te slaan en een campagne te starten voor meer bewustwording. Felix Cohen, directeur van VVN, zegt: "Het aantal verkeersdoden stijgt jaarlijks, met name als gevolg van afleiding door het gebruik van de smartphone. Dat er een technische oplossing beschikbaar is die de afleiding voorkomt, maakt het voor Veilig Verkeer Nederland logisch om deze samenwerking aan te gaan”.

Beperkt smartphonegebruik onderweg

Wanneer de SafeDrivePod merkt dat een auto begint te rijden, beperkt hij het gebruik van de smartphone. Het scherm wordt geblokkeerd en de meeste apps worden uitgezet. Je krijgt bijvoorbeeld geen appjes of meldingen van sociale media meer binnen. Wel kun je nog gewoon gebruik maken van handsfree bellen en eventuele navigatie apps. Zo is de telefoon weer een veilig hulpmiddel als je onderweg bent.

Veiligheidsexpert: ook voor onze eigen mensen

Lidy van Hout, HR-directeur G4S: "Als veiligheidsbedrijf werkt G4S dagelijks aan een veilige werk-, woon- en leefomgeving voor haar klanten en medewerkers. Dagelijks hebben wij gemiddeld 800 voertuigen op de weg. Naast een road safety programma dat wij onze medewerkers aanbieden, is de SafeDrivePod een mooie preventieve oplossing om de kans op ongelukken te verkleinen." De leaseauto’s van G4S zijn al uitgerust met deze handige carkits. In de komende weken volgen ook alle andere bedrijfswagens. Zo is de wereld weer een stukje veiliger voor onze eigen mensen en anderen in het verkeer.

    Contact details

    Media Enquiries

About G4S

G4S maakt ieders woon-, werk- en leefomgeving veiliger als marktleider in veiligheids- en beveiligingsoplossingen. Dit doet de organisatie door nauw samen te werken met klanten en ketenpartners, door verregaande kennis over diverse sectoren én door continu te investeren in gekwalificeerde mensen en waardevolle innovaties. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met ruim 600.000 medewerkers in meer dan 100 landen, waarvan ruim 6.500 in Nederland.