Securing Your World

Europees Sociaal Fonds

Een goede opleiding vergroot de kans op de arbeidsmarkt, vindt de Europese Unie.

Daarom heeft ze het Europees Sociaal Fonds (ESF) opgericht, een fonds dat opleidingen subsidieert. Een subsidie waar ook G4S gebruik van maakt.

Voor sommige opleidingen en trainingen krijgt G4S subsidie van de Europese Unie, je herkent deze aan het logo met de Europese vlag. Het ESF subsidieert opleidingen die carrièrekansen vergroten, dit is belangrijk vindt het ESF, want door goede scholing kunnen mensen hun arbeidsmarktpositie verbeteren en zich makkelijker aanpassen aan veranderingen op de arbeidsmarkt.

G4S kan een beroep doen op dit fonds. Het ESF beoordeelt of de betreffende training of opleiding in aanmerking komt voor subsidie. Daarnaast heeft het ESF nog een lijst met criteria waar de cursist aan moet voldoen, met name iemand die een extra duwtje in de rug kan gebruiken, wordt gesubsidieerd. Iemand moet bijvoorbeeld jonger zijn dan vierentwintig jaar of ouder dan vierenveertig en nog geen (ander) diploma van een beroepsopleiding op zak hebben. Cursisten die dus zonder die opleiding misschien moeilijk aan de slag zouden kunnen komen.