Securing Your World

HEMA kiest voor cash management systeem van G4S

15 juni 2011

HEMA stapt voor de afhandeling van haar contant geld over op de cash solutions van G4S.

De dienstverlener ontwikkelde voor de 240 eigen filialen van het grootwinkelbedrijf een maatwerkoplossing voor de cashcyclus. De overstap levert HEMA vooral op het gebied van efficiency en veiligheid grote winst op. De organisaties gaan een samenwerking aan voor een periode van zeven jaar.

De 50 grootste winkels gaan nog voor het einde van dit jaar over op het volledig geautomatiseerde CASH360-systeem. Deze oplossing automatiseert alle handelingen achter de schermen waarbij contant geld betrokken is, van het vullen en tellen van de kassa-lades tot aan het waardetransport. Voor de bijna 200 overige winkels ontwikkelde G4S een semi-geautomatiseerd proces, gericht op het efficiënt verwerken en distribueren van contant geld.

Door het (semi-)automatiseren van de cash cyclus in de winkel, wordt het risico op fraude en diefstal geminimaliseerd. Bovendien levert het systeem HEMA een kostenbesparing op door de efficiënte inrichting van het proces. Daarnaast  is het beheer en de verwerking van contant geld voortaan minder persoonsgebonden. 

Met de implementatie van de nieuwe cash oplossing is HEMA, ook op gebied van haar geldprocessen, ingericht op de toekomst, aldus Gert Askes, algemeen directeur van G4S. “Daarnaast maakt de organisatie een flinke beveiligings- en efficiencyslag: de tijd die medewerkers voorheen moesten vrijmaken voor het verwerken van het contante geld wordt beperkter. Bovendien is er een betere controle mogelijk op de contante geldstromen en eventuele gevallen van interne fraude en diefstal.”

Over CASH360: optimalisatie van de cashcyclus
CASH360 is de volledig geautomatiseerde cashmanagement oplossing van G4S. Het systeem optimaliseert de gehele cyclus rondom contant geld: vanaf het vullen van de kassalade tot aan de bijschrijving op de bankrekening. De computer telt aan het begin en einde van een shift het geld van de kassa. De dagomzet wordt geregistreerd en het contante geld direct afgestort in een beveiligde kluis.

Het geld is vanaf dit moment volledig veilig gesteld. Alleen G4S kan nu nog bij het geld, zodat de kans op een geslaagde overval nihil is. Medewerkers kunnen tussentijds via het systeem nog wel wisselgeldpakketten opvragen, waardoor het contante geld binnen de winkel gerecycled wordt. Afhankelijk van de inhoud van de kluis, plant het systeem automatisch een waardetransport in bij G4S.

Het systeem CASH360 wordt ingezet bij grotere winkelbedrijven, supermarkten, benzinestations en horecabedrijven. Nieuwe ontwikkelingen in de cash management oplossing richten zich ook op toepassingen binnen het MKB bedrijf.


 

Share |

  Contact details

  Media Enquiries

About G4S

G4S Cash Solutions verzorgt en ontwikkelt nieuwe beveiligingsconcepten die marktpartijen als retailers en banken in staat stellen zorgeloos met cashgeld te werken. Het bedrijf is onderdeel van G4S, een onderneming die met 625.000 medewerkers in meer dan 125 landen wereldleider is in Security Solutions. G4S is genoteerd aan de London Stock Exchange, met een secundaire notering in Kopenhagen.

Ook interessant

 • CASH360

  Een geld automaat

  Contant geld wordt veilig verwerkt met CASH360, de cash management oplossing van G4S.

  Lees verder