Geldservice Nederland

  • 01 Jul 2014 08:17

Contant geld speelt nog steeds een grote rol in het betalingsverkeer in Nederland. Geldservice Nederland (GSN) telt en distribueert het contante geld voor de drie grootste banken van Nederland; ABN AMRO, ING en Rabobank. Voor het bevoorraden van de bankkantoren en het vullen en onderhouden van geldautomaten is GSN een strategisch partnerschap aangegaan met G4S. Doel is er gezamenlijk voor te zorgen dat contant geld beschikbaar en betaalbaar blijft.

GSN Geld Service Nederland

Ondanks de snelle groei en populariteit van elektronische betaalmogelijkheden, hebben consumenten nog altijd graag cash geld op zak. Ongeveer zestig procent van onze aankopen betalen we contant. Hoe de toekomst van het betalingsverkeer er precies uitziet, is onzeker. Het gebruik van contanten zal op termijn wellicht afnemen, maar helemaal verdwijnen zullen de munten en biljetten waarschijnlijk niet, zo voorspelt onderzoek. “In ieder geval is het nodig om de bestaande dienstverlening te waarborgen”, stelt Geert Eikelboom, managing director van GSN. “Dat betekent dat chartaal geld – dus munten en biljetten beschikbaar moet blijven tegen acceptabele kosten.”

Download het volledige verhaal in pdf: Strategisch partnerschap waarborgt beschikbaarheid en betaalbaarheid contant geld

^