Eindhoven Airport

  • 15 Mar 2010 15:22

Verbeterde doorstroming, vermindert kosten

Eindhoven Airport

Hoe leveren we optimale kwaliteit tegen de laagste kosten? Voor die vraag stond Eindhoven Airport. De veranderende wereld stelt nieuwe eisen aan organisaties; luchthavens hebben te maken met verscherpte veiligheidsmaatregelen en low cost luchtvaartmaatschappijen op zoek naar de laagste luchthavenkosten. Door een intensieve samenwerking met zowel G4S als afhandelaar Viggo, was het mogelijk om op Eindhoven Airport security en passage zodanig met elkaar te laten samenwerken dat dit leidde tot besparing zonder op de kwaliteit in te boeten.

Met ruim 1,7 miljoen passagiers in 2009 is Eindhoven Airport, qua reizigers, het grootste regionale vliegveld in Nederland. Het aantal passagiers stijgt jaarlijks aanzienlijk, met name door de komst van low cost luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Wizzair, waarvan veel vakantiegangers en zakelijke reizigers gebruik maken. Dat heeft pieken en dalen tot gevolg; soms is de terminal nagenoeg leeg, soms afgeladen vol. Zowel de vierkante meters als de personeelsinzet vereisen nieuwe oplossingen. 

Mirjam van den Bogaard Operations director bij Eindhoven Airport werkt aan deze logistieke uitdagingen. Om vierkante meters effectief te benutten, staat op termijn een verbouwing op stapel. Voor wat betreft de personeelsinzet zocht zij samenwerking met G4S en afhandelaar Viggo. G4S zorgt op de luchthaven voor de veiligheidscontroles van passagiers en handbagage, Viggo voor het incheckproces. Van den Bogaard: „Efficiënter werken kan alleen gezamenlijk.”

Download het volledige artikel in PDF: Eindhoven Airport

^