B/E Aerospace en Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Nieuwegein (SBBN)

  • 02 Jan 2012 13:00

Als collectief sta je sterk

mobiele surveillance

Meer en meer trekt de overheid zich terug uit het publieke domein. Dat geldt ook voor veiligheid in de openbare ruimte en in het bijzonder voor bedrijventerreinen. „Door de bezuinigingen is er steeds minder budget bij gemeenten”, weet Dick Ruijsenberg, vice-voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Nieuwegein (SBBN). „Bedrijven worden geacht een groot deel van de beveiliging zelf te regelen. De meest effectieve én efficiënte oplossing is dan een collectief.” B/E Aerospace op het bedrijventerrein Plettenburg/De Wiers is zo’n deelnemer aan het collectief: „Voor een belangrijk deel ontzorgt de SBBN ons”, aldus facilitair manager Pieter Strating.

B/E Aerospace is een internationaal bedrijf dat de complete inrichting van vliegtuigen ontwikkelt en levert. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein en hier zijn ze gespecialiseerd in het ontwikkelen van keukenapparatuur, zoals ovens, voor de luchtvaart. 

Er werken zo’n tweehonderd mensen. „Wij zien deelname aan het collectief als een vorm van goed ondernemerschap”, zegt Strating. „De beveiliger van het collectief verzorgt de opening- en sluitronde en de alarmopvolging. Dit werkt uitstekend: als het alarm afgaat, is meteen een beveiliger ter plaatse. Hij heeft de sleutel en kent het terrein. Hierdoor hoef ik alleen in actie te komen als er ook echt iets aan de hand is en word ik ‘s nachts niet uit mijn bed gebeld.”

Download het volledige artikel in PDF: B/E Aerospace en SBBN

^