Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere

  • 10 Aug 2010 08:53

Videosurveillance op afstand brengt veiligheid dichtbij

Buiten kantooruren zijn bedrijventerreinen verlaten. Om de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen, koos de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (SBBA) voor collectieve beveiliging van G4S. Inmiddels aangevuld met een innovatief concept: videosurveillance. “Een geavanceerde aanvulling op de traditionele collectieve beveiliging,” vindt Henk de Jong, directeur SBBA.

De SBBA organiseert de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen in Almere. Inmiddels zijn er zo’n 700 bedrijven aangesloten, verdeeld over een kleine twintig terreinen. De stichting bestaat sinds 1994. “In die periode nam de criminaliteit sterk toe. Denk aan inbraken en vernieling,” blikt Henk terug. “Het was niet zozeer de materiële schade, maar de verloren informatie die ondernemers veel omzet kostte; ze waren al gauw drie dagen kwijt aan herstelwerkzaamheden. 

Een onderbreking in de bedrijfsvoering die je pertinent wil voorkomen.” Het ondernemersklimaat van Almere was dan ook toe aan een positieve impuls. “Werknemers hadden een onveilig gevoel en panden stonden langer leeg. Ook de verkoopwaarden daalden. Er stond ons maar één ding te doen: de criminaliteit terugdringen,” stelt Henk. Vandaar dat de Vereniging Bedrijfskring Almere, de gemeente Almere en de Politie Flevoland de handen ineen sloegen om de beveiliging aan te pakken.

Download het volledige artikel in PDF: Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (SBBA) 

Bekijk de video over collectieve beveiliging met cameratoezicht

^