ANWB

  • 23 Mar 2010 15:53

Ondersteunen is onze service, veiligheid het uitgangspunt

ANWB winkel

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die haar leden ondersteunt als het gaat om mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Dat doet de ANWB met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten. Zo is de ANWB een belangrijke gesprekspartner voor politiek en overheid, voorziet ze haar leden van allerlei informatie en helpt bij problemen onderweg. Bij de dienstverlening staat de veiligheid van medewerkers voorop. Want helpen kan alleen vanuit een veilige werkomgeving.

Hoe omvangrijk de ANWB-organisatie is, wordt duidelijk aan de hand van enkele cijfers. De ANWB heeft vier miljoen leden en 4.400 medewerkers. Ruim 1,3 miljoen keer per jaar rukt de Wegenwacht uit om gestrande automobilisten te helpen. 

In negentig procent van de gevallen kunnen klanten weer met hun eigen auto verder. Via tienduizenden radiobulletins voorziet de ANWB automobilisten van actuele reisinformatie. De ANWB Alarmcentrale helpt leden bij problemen in het buitenland. In de zomermaanden worden bijna 700.000 noodoproepen verwerkt. Er zijn 69 ANWB-winkels die zijn gevestigd in drukke winkelcentra om zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen. Deze winkels hebben een groot assortiment aan producten en diensten, jaarlijks worden hier 3,6 miljoen transacties verwerkt.

Download het volledige artikel in PDF: ANWB

^