Q-park

  • 12 Feb 2013 15:36

Al jaren beheert G4S het waardetransport van Q-park.

Q-Park parkeergarage

Als één van de top 3 parkeerondernemingen van Europa gaat er veel cashgeld om bij Q-park. Daarom is het ook zo belangrijk dat hier zorgvuldig mee om omgegaan wordt. Uit veiligheid is er in een vroeg stadium al voor gekozen om al het waardetransport onder te brengen bij één waardetransporteur: G4S.

Jeroen van Hemert, Quality & Security Officer bij Q-park, verteld over zijn samenwerking en ervaringen met G4S Cash Solutions. "G4S Cash Solutions bood ons een zeer goede service waaronder het leveren en ophalen op de juiste momenten van gelden. De behoefte aan meer uniformiteit van de (financiële) processen in onze organisatie en het veiligheidsaspect gaven de doorslag.

Dit betekende een grote verandering, tot dan regelde elke vestiging van Q-Park zelf de handling van het contante geld. Elke vestiging bracht met “het leren tasje” het geld naar de bank en kon het wel eens gebeuren dat er veel contant geld aanwezig was in de loges en daar wilden we vanaf. Het zelf wegbrengen en het bewaren van geld in een parkeerfaciliteit was te risicovol voor de parkeerders en Parking Hosts zelf."

Download het volledige verhaal in pdf: G4S case study Q-park

^