G4S beveiligt Amerikaanse ambassade

  • 08 Jan 2014 12:45

Op 1 november 2013 heeft de Amerikaanse ambassade een contract met G4S getekend voor het beveiligen van de Amerikaanse ambassade en het Amerikaanse consulaat. Het betekent een mooie opdracht én een groot team ervaren en speciaal getrainde beveiligers erbij.

G4S is blij met de opdracht voor de Amerikaanse ambassade. Behalve een nieuwe opdrachtgever krijgt het er een groot team ervaren medewerkers bij. Zij beveiligen de medewerkers, bezoekers, gebouwen en eigendommen van de ambassade in Den Haag en het consulaat in Amsterdam. Het contract kan steeds met een jaar worden verlengd, met een maximum van vijf jaar.

Uitbreiding team

Omdat het ambassadegebouw, nu nog gevestigd aan het Lange Voorhout in Den Haag, niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd, start in het eerste kwartaal van 2014 start de bouw van de nieuwe ambassadecampus in Wassenaar. “Hierdoor breidt het team vanaf januari nog flink uit”, zegt Marc de Koning. Hij is als programma manager vanuit G4S verantwoordelijk voor de ambassade.

Extra screening en training

De beveiligers dragen een uniform van de ambassade. Nieuwe beveiligers krijgen, behalve de gebruikelijke G4S-screening, een extra screening van de Amerikaanse ambassade. Ook krijgen zij, bovenop de normale inwerkperiode, enkele weken een interne training. Wie hier doorheen komt, mag het ambassadeteam gaan versterken.

Europese ervaring

G4S beveiligt Amerikaanse ambassades in meer Europese landen, en naar tevredenheid. Daarom, en vanwege de goede prijs en kwaliteit, heeft de Amerikaanse ambassade ook in Nederland voor G4S gekozen.

^