Inzet mobiel surveillanten van G4S bij Burgernet oproepen

  • 08 Jan 2014 12:40

Alle 128 mobiele surveillance voertuigen van G4S worden vanaf medio januari 2014 aangesloten op Burgernet. Wanneer de politie een Burgernetoproep plaatst in een bepaalde regio worden de surveillanten, die op dat moment in de omgeving van het incident actief zijn, geattendeerd door de alarmcentrale van G4S om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Met de samenwerking tussen Burgernet en G4S onderstreept G4S het belang van lokale veiligheid.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten, bedrijven en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven.

Hoe werkt Burgernet?

De politie kan een Burgernetactie starten na bijvoorbeeld een melding van een inbraak, beroving of vermissing van een persoon. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon, of een voertuig. Deelnemers kunnen informatie rechtstreeks doorgeven aan de politiemeldkamer, via het Burgernetnummer 0800-0011. Die informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Wanneer wordt Burgernet ingezet?

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Diefstal of inbraak
  • Doorrijden na een aanrijding
  • Beroving
  • Vermiste personen

Meldt u ook aan bij burgernet via: www.burgernet.nl

 

^