G4S wint aanbesteding beveiliging op Eindhoven Airport

  • 18 Sep 2014 12:20

Eindhoven Airport heeft na een Europese aanbesteding voor G4S gekozen als partner voor de beveiliging van passagiers, bagage en het platform. De samenwerking met Eindhoven Airport krijgt door dit contract een vervolg, sinds 2008 is G4S verantwoordelijk voor de beveiliging op Eindhoven Airport. Donderdag 18 september is het nieuwe contract tussen beide partijen getekend.

G4S is in het nieuwe contract verantwoordelijk voor: controle van passagiers en handbagage, ruimbagage en platformbeveiliging. Verder levert G4S ook aanvullende diensten aan Eindhoven Airport zoals verkeersregelaars op en rond de parkeerterreinen, verificatie van alarmen via de alarmcentrale en de alarmopvolging door de mobiele surveillance. Tot slot worden hospitality professionals ingezet voor customer service en klachtafhandeling.

Samen met afhandelaar Viggo Eindhoven Airport blijft G4S verantwoordelijk voor een efficiënte capaciteitsplanning en leveren zij waar mogelijk diensten in elkaars operatie wat maximale flexibiliteit en efficiency moet opleveren in het gehele operationele proces op Eindhoven Airport.

Innovatie

De komende maanden gaat G4S in samenwerking met Eindhoven Airport haar medewerkers uitrusten met tablets met daarop een speciaal ontwikkelde app. Met deze app worden onder andere passagiersstromen gemonitord. Met de hieruit verkregen data kunnen vervolgens doorloopsnelheden verbeterd worden. Via de app kunnen ook realtime berichten worden verstuurd naar de beveiligers en kunnen bijvoorbeeld ook gevonden goederen direct worden geregistreerd en gerapporteerd aan de luchthaven.

^