G4S breidt wagenpark uit met 30 geldwagens

  • 02 Oct 2014 12:51

IVECO Schouten en G4S werken samen aan de ontwikkeling van nieuwe geldwagens

G4S, marktleider in security, safety en cash solutions, stapt over op maar liefst dertig nieuwe geldwagens. Omdat G4S vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk zal zijn voor het transport, de servicing en het automatenonderhoud van ruim tweederde van het landelijke netwerk van de drie grootste banken van Nederland is uitbreiding van het wagenpark noodzakelijk. De nieuwe wagens zijn ontwikkeld in samenwerking met IVECO Schouten, de Spaanse carrosseriebouwer Tecnove en G4S.

De eerste contacten met IVECO-dealer Schouten zijn in 2013 gelegd, vanaf december vorig jaar is gestart met de bouw van een nieuwe geldwagen in samenwerking met de Spaanse carrosseriebouwer Tecnove. Voor beide partijen lag er de uitdaging om nog in 2014 30 nieuwe geldwagens te produceren. Deze zomer werd het eerste prototype geleverd aan G4S. De nieuwe geldwagen is aangepast conform de zwaarste veiligheidseisen die G4S stelt aan haar geldwagens.

De nieuwe geldwagens op basis van de IVECO Daily verschillen van het huidige wagenpark van G4S. De wagens zijn eleganter, moderner en daardoor een stuk stiller en zuiniger. Bovendien heeft de auto een volautomatische airco, dat maakt het werken voor de geldtransporteur aangenamer. G4S wil met de keuze voor de nieuwe geldwagens opnieuw haar innovatieve kracht op het gebied van waardetransport onderstrepen. Nog dit jaar zullen 10 nieuwe wagens geleverd worden, de overige zullen begin 2015 volgen.

G4S zal de nieuwe voertuigen landelijk inzetten. Voor de service en onderhoudswerkzaamheden zal G4S gebruik maken van het complete netwerk van IVECO-dealers. “Wij zijn trots op het leveren van deze bijzondere nieuwe voertuigen en de succesvolle samenwerking met G4S en Tecnove,” aldus Henk van den Broek, fleetsales IVECO Schouten.

^