Ondersteunende diensten van levensbelang voor de gezondheidszorg wereldwijd

  • 10 Dec 2014 08:25

We vertrouwen erop dat chirurgen, medisch specialisten, verpleegkundigen en ander hoogopgeleid medisch personeel ons beter maken. Maar we moeten niet vergeten dat ook de ondersteunende diensten bijdragen aan het welzijn van patiënten. Schoonmakers, cateringmedewerkers, patiëntvervoerders, chauffeurs enz. beperken bacteriële infecties, bereiden maaltijden voor patiënten, verplaatsen patiënten tussen zalen en afdelingen en vervoeren patiënten tussen ziekenhuis en andere behandelcentra. G4S verleent deze en nog andere diensten en speelt daarmee een cruciale rol in de prestaties van het zorgstelsel wereldwijd.

Beveiliging

G4S is van oudsher een dienstverlener op het gebied van fysieke en technologische beveiliging. Aangezien geweld in ziekenhuizen en dreigementen aan het adres van medisch personeel nog altijd toenemen, is het voor ziekenhuizen belangrijk dat de beveiliging goed geregeld is. 

Lakeridge Health Corporation, de grootste ziekenhuisgroep in Ontario, Canada, heeft samen met G4S Canada een nieuwe benadering bedacht, het ‘Patient Care Programme’. In de praktijk houdt deze benadering in dat er binnen het G4S-veiligheidsteam drie verantwoordelijkheidsniveaus zijn. Elk niveau heeft een eigen kleur uniform, zodat de medische staf aan het uniform van een medewerker kan zien wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Deze baanbrekende benadering wordt inmiddels ook in andere ziekenhuizen en zorgcentra in Noord-Amerika toegepast.

Andere wereldwijde G4S-activiteiten op het gebied van gezondheidszorg

G4S is ook in andere landen actief in de gezondheidszorg. Hier volgt een kort overzicht:

  • In São Paulo in Brazilië levert G4S Brazil diensten op het gebied van brandveiligheid, fysieke en elektronische beveiliging en gespecialiseerde schoonmaakdiensten.
  • Met name in Australië is G4S Health Services actief op het gebied van gespecialiseerd patiëntenvervoer zonder spoed.
  • In Kenia biedt G4S een 24-uurs noodhulpdienst en trainingen op het gebied van EHBO en gezondheid en veiligheid ten behoeve van haar personeel en klanten. Verder bezit G4S twee geavanceerde ambulances, waar met name ziekenhuizen gebruik van maken.
  • In het Verenigd Koninkrijk is G4S Integrated Services samenwerkingen aangegaan met een aantal overkoepelende National Health Service organisaties betreffende verschillende soorten essentiële ondersteuning, zoals schoonmaakdiensten, catering en andere facilitaire diensten. G4S levert deze diensten aan 173 zorglocaties in het Verenigd Koninkrijk.

G4S in de gezondheidszorg in Nederland

In Nederland is G4S ook actief in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en GGZ-instellingen. G4S biedt zorginstellingen een totaaloplossing om de veiligheid te optimaliseren, zowel binnen de muren als op het buitenterrein. Onze speciaal opgeleide zorgbeveiligers zijn breed inzetbaar en weten hoe ze met bepaalde emoties van patiënten en bezoekers om moeten gaan.

Daarnaast biedt G4S ook specialistisch zorgpersoneel bieden zoals groepsbegeleiders, verpleegkundigen en (ambulante) hulpverleners. Via Inzetbaar, onderdeel van G4S, helpen wij u aan professionele zorgspecialisten. Dit kan via verschillende werkvormen; denk bijvoorbeeld aan detachering, werving & selectie of bemiddeling van een ZZP’er. Van een enkele medewerker tot complete (interim)teams.

^