Nieuw BusinessPark360 concept voor collectieve beveiliging voor bedrijventerreinen slaat aan

  • 13 Jan 2015 09:26

Vanaf 1 januari 2015 voert G4S de beveiliging uit voor bedrijven die zijn aangesloten bij Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam (SCBA) en een collectief rondom Houten (SBBH). “Bedrijven gaan profiteren van een scherpe tariefstelling”, aldus accountmanager Jelle Steenbeeke, “maar bovenal van de kwaliteit en de transparantie van de diensten. Het innovatieve BusinessPark360-model dat G4S bij deze bedrijven introduceert, laat ondernemers zien dat collectieve beveiliging loont. We verwachten dat meer bedrijven zich daarom bij ons zullen aansluiten.”

In het nieuwe concept komt er een eenvoudige en transparante tariefstelling die het ook voor kleine bedrijven aantrekkelijk maakt om mee te doen. Criterium is de perceel- en kantooroppervlakte. “Voor de meeste bedrijven is dat aanzienlijk minder dan tot nu toe”, stelt Steenbeeke vast, “terwijl zij voor die all-in prijs heel veel krijgen: preventieve surveillance in de openbare ruimte rond het pand en een abonnement voor alarmopvolging, key-holding en de alarmcentrale en uiteraard het lidmaatschap van Businesspark 360.”

BusinessPark360-model

Nieuw is het BusinessPark360-model dat G4S voor de deelnemende bedrijven opzet. “BusinessPark360 bestaat uit een website en een app”, licht Steenbeeke toe. “Het laat je zien welke bedrijven er in het gebied gevestigd zijn en het geeft je een actueel beeld van de veiligheidssituatie, een soort veiligheidsweerbericht. Wat hebben de surveillanten geconstateerd, zijn er misschien incidenten geweest en waar kun je zelf op letten? BusinessPark360 wordt gefaseerd geïntroduceerd. Uiteindelijk kun je die informatie ook via een app op je telefoon ontvangen.”

Bewezen concept

BusinessPark360 is gebaseerd op een concept dat zich in Tilburg al bewezen heeft en daar een innovatieprijs van de stad Tilburg heeft gewonnen. Steenbeeke: “De ervaring leert dat mensen elkaar hier beter zijn gaan kennen en elkaar vaker aanspreken, ook als er iets niet in de haak lijkt. Dat vergroot de veiligheid. Bovendien weten bedrijven in het gebied elkaar via het platform goed te vinden. Er zijn meer business to business-contacten.” Niet verwonderlijk dus dat in Tilburg met het business park concept veel meer bedrijven met de collectieve beveiliging zijn gaan meedoen. “Van circa 15 naar 85 procent van de bedrijven”, aldus Steenbeeke. “Wij verwachten hier veel van in de toekomst.”

Meer informatie

Meer weten over collectieve beveiliging en BusinessPark360? Neem dan contact met ons op.

^