G4S is partner van de Homeless World Cup 2015

  • 08 Sep 2015 15:18

Sport verbindt mensen en dat geldt zeker voor het jaarlijkse internationale voetbaltoernooi ‘Homeless World Cup’. Dat is namelijk niet zomaar een sportevenement; het is uitgegroeid tot een multicultureel voetbalfestival speciaal voor dak- en thuislozen uit ruim vijftig landen.

De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en kwetsbare mannen en vrouwen een kans op een beter bestaan. Door het evenement worden deze mensen geïnspireerd, op de been geholpen en van een goed en bruikbaar netwerk voorzien. Dat soort maatschappelijk verantwoorde initiatieven steunt G4S graag. Want G4S cares.

Na Rio de Janeiro is het dit jaar de beurt aan Amsterdam om de Homeless World Cup 2015 te hosten. Acht dagen lang vormt het Museumplein het middelpunt van het wereldkampioenschap straatvoetbal. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Life Goals, het Leger des Heils en de gemeente Amsterdam. G4S ondersteunt het evenement als sponsor door te doen waar G4S goed in is: veiligheid waarborgen.

G4S levert voor het evenement namelijk beveiligers die de hele week op het Museumplein aanwezig zijn en de veiligheid bewaren. Algemeen directeur van G4S Nederland Gert Askes kijkt uit naar het evenement: "Door inzet van onze expertise kunnen we bijdragen aan het gevoel van veiligheid onder de deelnemers van de Homeless World Cup. Dat is een zeer dankbare taak, helemaal omdat dit gevoel doorgaans niet voor elke speler vanzelfsprekend is. Door nauwe samenwerking met de organisatoren en partners van de Homeless World Cup, gaan we ervoor zorgen dat er acht dagen lang een ontzettend mooi evenement op een veilige manier wordt gehouden middenin onze hoofdstad. Als bedrijf dragen we bij aan een positieve impuls in het leven van meer dan vijfhonderd dak- en thuislozen. Sport verbindt en een mooiere manier om als bedrijf verbinding te leggen met de maatschappij, kunnen wij eigenlijk niet bedenken.”

Het evenement vindt plaats van 12 tot 19 september op het Museumplein in Amsterdam.

Meer informatie over de Homeless World Cup: www.hwc2015.nl.
 

^