Nieuw bankbiljet van 20 euro

  • 17 Nov 2015 11:50

Vanaf 25 november 2015 wordt een nieuw bankbiljet van €20 in omloop gebracht.

Geld moet rollen! En dat gebeurt voor een groot deel via G4S. Wij zorgen dat klanten hun geld veilig opslaan in bedrijf of winkel, we halen het op, we tellen het in onze geldcentrales en we brengen het terug maar de bank. Een klein deel van de biljetten brengen we zelf rechtstreeks terug in circulatie als we bankautomaten vullen. De komst van een nieuw euro biljet bereiden wij daarom goed voor.

In de eigen geldtelcentrales worden de biljettenlezers van alle machines geupdate, zodat het nieuwe €20 biljet herkend wordt en niet als vals geld beschouwd wordt. De hardware van de CASH360 oplossingen van G4S bij klanten, wordt ook klaar gemaakt voor het nieuwe biljet. G4S speelt straks een rol bij het in omloop brengen van de bankbiljetten, wanneer wij bankautomaten vullen.

Over het biljet

Het nieuwe bankbiljet wordt in omloop gebracht door de Europese Centrale Bank (ECB), in samenwerking met de nationale centrale banken van het eurogebied. Het nieuwe biljet heeft verbeterde echtheidskenmerken die de bankbiljetten nog veiliger maken. U kunt een biljet zelf controleren door het te voelen, te bekijken en te kantelen: lees meer over alle echtheidskenmerken op www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu.

 

^