G4S start met de virtuele training Cyber Security Awareness

  • 17 Dec 2015 09:30

Steeds vaker werken we online; thuis, op het werk en onderweg. Met de PC, de tablet of smartphone. Dit biedt vele kansen, maar ook bedreigingen zoals fraude, reputatieschade, diefstal van gevoelige gegevens of identiteitsdiefstal. Weet u hoe u internet op een veilige manier gebruikt? G4S vindt het belangrijk dat haar medewerkers zich hier bewust van zijn. Daarom zijn zij als eerste in Nederland gestart met CyberCheck, de virtuele Cyber Security Awareness training van G4S.

Onderzoeken wijzen uit dat het belangrijkste onder deel van de organisatie, de medewerker, ook het grootste risico vormt voor cyber security. Er worden grote investeringen gedaan om veiligheidsbewustzijn te vergroten en te vertellen wat werknemers kunnen doen om risico`s te beperken. Echter alleen kennis en bewust zijn is niet genoeg. Gedrag moet worden veranderd. G4S draagt bij aan een bedrijfscultuur waarin preventie en veiligheidsbewustzijn werken vanzelfsprekend zijn. Medewerkers moeten daarom zo getraind worden dat er een intrinsieke motivatie is om altijd veilig met informatie om te gaan welke informatie dat ook is. 

Hoe houdt je medewerkers gedreven en scherp om de trainingen op een serieuze manier te volgen? Door te werken met een virtuele training en interactieve games. CyberCheck, de Cyber Security Awareness training van G4S is gebaseerd op gaming techniek waardoor het lerend vermogen verhoogd wordt. In combinatie van de expertise van G4S worden de cursisten op een dusdanige manier getraind waardoor cyber security awareness een manier van werken wordt.

Leerdoelen Cyber Security Awareness

De trailer van Cyber Awareness laat zien dat de training gericht is op het verhogen van het risicobewustzijn en bijbehorend gedrag zodat risico’s worden verminderd op het gebied van fraude, reputatieschade, diefstal van gevoelige gegevens en identiteitsdiefstal. Dit maakt de training leuker en bovendien wordt de verworven kennis beter onthouden.

Meer over gaming techniek leest u hier

Wilt u meer informatie over de Cyber Security Awareness training?

U kunt op www.g4svirtueeltrainen.nl meer informatie vinden. Of bekijk de trailer van Cyber Security Awareness. Via deze website kunt u ook een contact formulier invullen. Wij bellen u dan graag terug!

^