G4S lanceert innovatieve geldkluis CAS voor ondernemers

  • 10 Mar 2016 09:52

Op de Horecava in Amsterdam werd in januari de innovatieve geldkluis CAS gelanceerd; de nieuwe cash afstortservice voor ondernemers. CAS is een slimme kluis waar de inhoud van de kassa in gestort kan worden. De afstortservice telt automatisch elk biljet, controleert het op echtheid en schrijft het bij op de bankrekening. Als CAS bijna vol is, haalt G4S de inhoud op.

‘Het werd hoog tijd voor een modern alternatief voor storten bij de bank’, vertelt Bas Rodenberg, commercieel directeur G4S Cash Solutions. ‘Als het aan ons ligt, wordt CAS de contante versie van het pinapparaat. Een onafscheidelijk duo in iedere winkel.’ Ondernemers kunnen door CAS veilig en efficiënt de omzet beheren, los van de hoogte van de omzet en zonder onderscheid tussen contant en elektronisch geld.

Toekomstgericht ondernemen

Rodenberg legt uit waarom CAS op de Horecava gelanceerd is, na de eerdere start van een pilot in de gemeente Ede: ‘G4S ziet samenwerking met hun klanten en ketenpartners als sleutel tot een veiligere wereld. Daarom hebben brancheverenigingen afgelopen jaar meegedacht over de behoefte van ondernemers met cash in de zaak, omdat zij als geen ander weten wat er speelt. Dat is een van de redenen waarom wij de CAS oplossing hebben gelanceerd op de Horecava, een branchebeurs met lef en interesse in innovatie.’

Innovatie en veiligheid

‘G4S is een internationale naam en we zijn marktleider op het gebied van beveiligings- en veiligheidsoplossingen’, zegt Rodenberg. ‘Maar dat betekent niet dat wij er alleen voor grote ondernemers zijn. We streven er juist naar om ieders woon- werk- en leefomgeving veiliger te maken. We hadden al Safe Express; een laagdrempelige vorm van professioneel geldtransport. Die oplossing hebben we aangevuld met de slimme geldkluis CAS zodat we er echt voor de winkeliers met relatief weinig contante omzet kunnen zijn. Veiligheid, innovatie en efficiëntie op het gebied van betalen liggen nu binnen handbereik.’ Meer informatie over CAS® is te vinden op www.safe-express.nl.

^