Politie, SCBA en G4S tekenen ook convenant voor Amsterdam Westpoort

  • 15 Mar 2016 09:00

De politie eenheid Amsterdam, de Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam (SCBA) en G4S hebben een convenant getekend om gezamenlijk de veiligheid van de bedrijventerreinen in Amsterdam Westpoort te verbeteren. Er was al een convenant voor Diemen, Amsterdam Zuid Oost en Ouder-Amstel. Met de uitbreiding spreken de partners uit om ook in 2016 de samenwerking met kracht voort te zetten.

Op 17 februari heeft de feestelijke ondertekening van het convenant plaatsgevonden. Aanwezig waren namens de politie: Pim Jansonius, Pierre van Steen, Mourad Chejjar, Ferry den Edel, Sander Blomme, Leo Dieker, Ad Nederveen en namens de Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam: Claudia Brinkmann, Jan Westerink en Debora Lenten en namens G4S: Cendy Meijerink en Richard Roest.

Het doel van het convenant is de veiligheid verbeteren op het bedrijventerrein Westpoort. Door het convenant kunnen de drie partijen nu detailinformatie met elkaar delen zoals kentekens en signalementen, iets dat zonder een convenant niet mogelijk is. Deze informatie maakt het mogelijk om informatie gestuurd te werken. Door de goede samenwerking zijn de communicatielijnen kort en vanuit de collectieve beveiliging is G4S de extra oren en ogen in het gebied ter ondersteuning van de politie waardoor nog beter ingespeeld kan worden op onveilige situaties.

Al ruim tien jaar werken de SCBA en G4S samen aan de veiligheid in Amsterdam in Zuid oost. Het convenant informatie-uitwisseling heeft het afgelopen jaren bewezen succesvol te zijn. Met de uitbreiding van het convenant in Westpoort verwachten we een intensivering van de samenwerking en daarmee soort gelijke successen te kunnen boeken, aldus de SCBA.

^