200 kinderen aan het roer van Nederlandse multinationals

  • 16 Jan 2017 14:00

‘Baas van Morgen’ neemt plaats bij G4S

Baas van Morgen Jinc

200 kinderen nemen op donderdag 26 januari 2017 voor één dag de positie over van verschillende CEO’s, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren van succesvolle bedrijven. Tijdens ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC, ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Met deze ‘superbliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende bedrijven, laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. Een leerling uit Amsterdam neemt voor één dag het directeursstokje over van Dennis Gähler, directeur Monitoring & Patrol van G4S.

Baas van Morgen

Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Eindhoven, Kennemerland en Den Haag krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Een groep van ruim 200 ‘bazen’ uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. Onder anderen Jet Bussemaker (Minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Joris van Dijk (Madurodam), Mark Grimberg (Capgemini) Jaap Wassink (Coca-Cola), José Brenninkmeijer (ManpowerGroup), Marten Booisma (AkzoNobel) en Hans de Jong (Philips) stellen voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge ‘Baas van Morgen’. 

Kansenongelijkheid

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Bovendien loopt de kansenongelijkheid in het onderwijs op. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. 

Daniël Roos, directeur JINC: “Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren honderd kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.’’

^