Vitaliteit

In 2016 heeft G4S verschillende acties ondernomen om de vitaliteit van haar medewerkers te vergroten. Een mens voelt zich vitaal, als er naast het werk ook ruimte is om te ontspannen. Sporten en andere gezonde leefgewoonten helpen ook. De volgende projecten werden opgepakt of versterkt in 2016.

Fruit kiwi sinaasappel aardbei

Bedrijfsfitness

G4S biedt sinds 2016 al haar medewerkers 20% korting op een sportschoolabonnement. G4S werkt samen met Intenz Gezondheidsplan, om een landelijke, brede dekking van deelnemende sportscholen te kunnen bieden. Inmiddels zijn er al ruim 1100 sportscholen aangesloten. Zo’n 5% van de G4S medewerkers maakt al gebruik van dit voordeel.

CultuurWerkt!

In samenwerking met CultureelWerkt! biedt G4S al haar medewerkers korting op culturele ontspanning. Denk daarbij aan theatervoorstellingen, musicals, films en musea. G4S streeft ernaar om alle medewerkers leuke activiteiten te bieden in de eigen regio. Zeker 35% van de medewerkers heeft in 2016 een account. Met name de bioscoopbonnen met korting blijken erg populair onder G4S-medewerkers. Ook gaf G4S met veel plezier tienallen vrijkaarten uit.

Fietsplan

Met de afschaffing van de bestaande landelijke fiscale voordelen, besloot G4S een eigen fietsplan te handhaven. Als de fiets voor 50% van het woon-werkverkeer wordt gebruikt, dan is het toegestaan om elke drie jaar een fiets aan te schaffen van het brutoloon. Ook in 2016 maakten ongeveer 60 mensen hier gebruik van.

BRAVO-fonds

Het BRAVO-fonds is in het verleden als sociaal fonds opgericht voor en door medewerkers van G4S. Het fonds steunt initiatieven vanuit de hele organisatie om gezond gedrag te stimuleren. BRAVO staat voor een gezonde levensstijl op gebied van Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. In 2016 steunde het fonds onder andere:

  • Het G4S-team dat meeliep aan de Van-Dam-tot-Dam-loop met de aanschaf van shirts en deelnamebewijzen.
  • De training ‘Stoppen met roken’ volgens de methode van Alan Carr.
  • ‘Fruit op het werk’ op locatie Barendrecht.

 

Terug naar overzicht

^